19 Haziran 2012 Salı

58. gün... bu defa kaçamak sonrası Dukan günleri...

Evet bunu da deneyimledim.. ve de dersimi aldım...
Hafta sonu.... çok acıkmıştım ve ortamda kuru pasta çeşitleri dışında pek de seçenek yoktu.. maalesef 2 adet tuzlu coki yedim... ertesi gün hastanenin brançında kirazlara dayanamadım.. bu sezon bir defa bozup yiyeceğim sözlerimi hatırlatıp kendime, bir tabak kirazı götürdüm maalesef.... en son da akşamında, bu suçlu ruh halinin didiklemesiyle babalar günü kutlaması için babamlara giderken kendimde dahil üçümüze birer tabak krem şokola alıp gittim... veee kendiminkini afiyetle yedim... tümüyle taammüden.. hafifletici bir tarafı da yoktu yani.. acayip ağır geldi.. saatlerce midem ağrıdı bir de üzerine... sanki bedenim beni cezalandırıyordu.... ve ertesi gün tartıda ceza faslı zirve yaptı + 2 kilo ile... eyvah ki ne eyvah yani... işte böyle..

Ohhh... bir batında anlatabildim yediğim yasakları :)) rahatladım mı hayır... ama vicdan azapları pişmanlıklar içinde yemeğe geri mi döndüm ( ki önceki diyetlerimin bozulma nedeni hep bu pişmanlıktan yemeler olurdu) ... hayır tabii ki hayır... 3 gün protein yaparak kaldığım yerden geri döndüm Dukana.. belki bir iki hafta duraklatacak beni ama olsun ne yapalım... bunu da gördüm... bozarsam ne olacağını yani.... işte öyle..

Kıyafet konusu giderek daha büyük zamanımı çalmaya başladı.. önceden idare eder dediklerim artık tolerans ötesinde bol... daha 8-10 kilo var vereceğim.. o nedenle de yeni bir şey almak istemiyorum... tam arada kaldım.. 2 hafta önce daraltmaya verdiğim giysiler bile bolarmıştı gidip aldığımda.. daraltmak bile sorunu çözmüyor...

Mudonun Outlate mağazasından birkaç parça giysi aldım... bir de Coton a bakacağım.. yaz için bu geçici çözümlerle devam.. Eylül başında belli olur kilomun son hali...kışlıkları da ona göre daraltacağım...

Menü soran dostlara;
2 gündür sadece protein günleri yapıyorum...yarında öyle olacak.. sonra gün aşırı sadece protein, sebze protein dönüşümlü olacak yine 
Dün..
Dukan krep 3 adet 
Krep içine çemensiz pastırma ve karper ligth peynir

Tavuk göğüs sote
Hindi boyun
Ligth meyveli yoğurt ( 1 adet)
Dukan puding 1 adet

Bugün
Dukan Krep hindi göğüs jambonlu
haşlama dana sote
Yağsız yoğurt

Yarım ızgara tavuk
Meyveli yoğurt
Goji berry ( 2 kaşık)

Sevgiyle kalın.... şansımız bol olsun :))




4 yorum:

  1. tesekkürler bu yazi icin,cok aciklayici oldu.hatta goji berry mi unuttumusum tamamiyle,gideyim cekmeceden yanima alayim,gözümün önünde dursun,unutmayayim:)
    benim kacamaklarim genelde ekmek yemek yada esi yaptigi elmali pay,limonlu pay yemek oluyor:(
    bende sizdeki gibi diyeti birakmadim,bugun atak uyguladim.(bende önceki kilo verme denemelerimde hep diyeti bozup yarim biraktigim icin kaldi diyet,ama dukani bozsamda devam edicem)ben 300 gr almistim kacamaklarim sonucu,ve bu hafta kilo veremedim tartida.ama insallah önümüzdeki hafta 1 kilo da olsun vermek istiyorum.benim bugunku menumde 1 paket cottage cheesse,yesil cag,yulaf kepekli köfte ve salata vardi.gecede bozmazsam bugunu kazasiz belasiz atlaticam:)
    keske benimde kiyafetlerim bol gelse:)hatta gecen gun 1 beden kücük etek aldim kendime,motive etmek icin kendimi:)

    bircok marka indirime girdi,joker parcalar alirsaniz kendinize bu gecis dönemini bu sekilde atlatabilirsiniz.:)

    YanıtlaSil
  2. Ah bu kaçamaklar dimi... ben aslında pek fazla kaçamak yapmadım, geçen hafta sonu dışında .. bir daha da yapmaya kıyamam sanırım.. 3. gün ve hala normale dönemedi bünyem.. sanırım 2 gün üstüste olduğundan sistem aksadı.. altında yatan mekanizma ne olursa olsun sonuç ortada... bundan sonra daha dikkatli olacağımmm.... Cottage chesse yazdığına göre İngilteredesin, yanılıyormuyum... orada daha kolay diyet ürünler bulmak.. cotage chesse sebze günlerinde domates biber ve pul biberle karıştır.. biraz da kekik çok daha lezzetli olur... bir de mutlaka dukan ekmeği ve krebini yap... ben bolca yapıp 2-3 ölçü, deep frize koyuyorum.. sabahları tost makinesinde çıtır çıtır oluyor... çok kurtarıcı inan... ben de hep 1 beden küçük alıyorum artık... onlara girmek ayrı bir keyif... yolumuz açık olsun canım... kolaylıklar... sevgiler :))

    YanıtlaSil
  3. avusturyada yim ben,viyanadayim:) diyet ürünleri var ama ne bileyim,bence tr dekiler daha güzel:) bende henuz normale dönemedim,yapmicam bundan sonra kacamak,biranönce kilo vermek istiyorum. dukan ekmegini yapmagi denedim,sonuc cok kötüydü,ama yilmadim bu sefer dukan tarifleri blogundan mikrodalgada yapilani denedim,o muhtesem oldu,onu arada yapiyorum,buzdolabina sakliyorum,2-3 gün yiyorum,sizinde dediginiz gibi gercketen kurtarici oluyor.cottage chesse i dediginz gibi deneyeyim birde.zaten biber,domates,kekik bayilirim hepsine:)

    YanıtlaSil
  4. http://budefadukandiyeti.blogspot.com/2012/05/31-gun-dukan-seyir-gunleri-dukan-ekmegi.html
    ben 2 aydır bunları yapıyorum... fırını ısıtmadan koy.. 30 - 35 dk pişir.. ben çok seviyorum bu ekmekçikleri.. umarım senin de işine yarar.. bence de artık kaçamak yapmayalım ve bir an önce bitirelim şu işi... Viyanaya bir arkadaşım gitmişti.. haklısın pek diyet ürünü yok.. ama yine de standart ürünlerle diyete devam.. kolaylıklar olsun...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...