23 Mayıs 2012 Çarşamba

32.gün... dukan seyir dönemi ...

Bugün sabah itibariyle - 9.5 kilo oldu... acayip keyifliyim... resmen bir dukan misyoneri gibiyim... herkese anlatıyorum... iyi gidiyor... umarım hep böyle gider :)) Sabah 45 dk spor yaptım ( yürüyüş, ağırlık, karın ve kol hareketleri)... spor sonrası daha da iyi hissediyorum veeeeeee iyi hissetmeyi seviyorum.... bakarmısınız şımarıklığıma da....

Neler yedim bugün; ( Dukan da protein + sebze günü) PS

sabah .......2 küçük dukan ekmeğinin içine beyaz peynir, yağsız çemensiz pastırma, yağsız jambon koyarak  yaptığım 2 mini sandviç,
öğlen..... ( saat 15 gibi) yarım yumurtalı bir omlet ( dün sabahki omletimin artanı :)))  
ikindi..... gojiberry, 1/2 avuç
akşam.... ıspanaklı tavuklu ve dukana uygun beşamelli krep, salata...
gece...... 1 ligth çilekli yoğurt...

  Ispanaklı tavuklu beşamelli krep 
1 kilo ıspanak
1/2 kilo tavuk göğsü
2 yemek kaşığı soya sosu
1/2 soğan

Beşamel için
1.5 su bardağı yağsız süt
2 yemek kaşığı ligth labne peynir
1.5 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı granül jelatin 
    ( yoksa mısır nişastası 2.5 kaşık olabilir)
Biraz tuz
2-3 damla sıvı tatlandırıcı

Krep için
 1 tam yumurta
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
4 yemek kaşığı süt
biraz tuz

Önce tavuk göğsü küçük parçalara ayrılıp soya sosu ile sotelenir... soğanlar küp küp doğranır ve ıspanak yaprakları ile ayrıca pişirilir. Daha sonra soyada pişmiş tavuklar bu karışıma ilave edilir...

Beşamel için; nişasta bir kaşık süt ile eritilir. Peynir ve biraz daha süt ilave edilerek hep birlikte karıştırılır. Varsa jelatin de eklenir. .. tuz ve tatlandırıcı ilave edilir. Kalan sütle karıştırılıp ocakta kaynatılır... önce akışkan olan karışım ılıklaşınca biraz daha koyulaşıyor.

Krepler için; tüm malzeme iyice çırpılır... çok çok az yağlamış büyük yapışmaz tava da 2 adet büyücek krep yapılır...

Bir fırın tepsisine sırasıyla kat kat olacak şekilde; krep, beşamel, bolca ıspanaklı tavuklu iç, beşamel, krep, beşamel konur.... beşamel biraz soğuğunca üzerine yumurta sarısı sürülür... (en üste tadımlık olacak şekilde kaşar yada permesan rendelenebilir)..... 160 derecede üzeri kızarana kadar tekrar fırınlanır.. üstün kızarması için ızgara da yapılabilir....

Biraz zahmetli gibi görünse de inanın değil... çok lezzetli oluyor...

3-4 porsiyon rahat çıkıyor...

Afiyet olsun.... sevgiyle...:)))
          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...