21 Eylül 2012 Cuma

DUKAN EKMEĞİ


krema kıvamında yumurta akı
pişmiş ekmekcikler
DUKAN EKMEĞİ

3 yumurta akı
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı süzme ligth yoğurt
4 çorba kaşığı yağsız süt
mayalanmış hamur
6 çorba kaşığı yulaf kepeği
Yarım paket karbonat
1 tatlı kaşığı kuru maya
1/2 tatlı kaşığı tuz
1-2 damla sıvı tatlandırıcı
1-2 damla tereyağı-vanilya aroması

Malzemeler oda sıcaklığında olmalı...

Yumurta akları, karbonat, tuz, tatlandırıcı bir çırpıcı yardımıyla koyu krema kıvamına gelene kadar karıştırılır... karışıma süzme yoğurt ( evde bir tülbent yardımıyla kendim yağsız yoğurttan yaptım) süt eklenir....

hamur kalıplarda
Yulaf ve maya iyice karıştırılır... karışıma eklenir.... ılık bir yerde (ben 50 derece de fırında beklettim) üstü bir havlu ile kapalı olarak yarım ila bir saat bekletilir.... hamurun hacmi yaklaşık 1.5 katına çıkıp üzeri delik delik olunca mayalanma tamamlanmış demektir... küçük silikon kek kalıplarına koydum.. Bir kaşıkla 12 küçük kalıp bir de orta boy silikon kalıbın dibinde olacak şekilde paylaştırdım... üzerlerine yumurta sarısı sürdüm... fırında 175 derece de 25-30 dk yeterli oluyor... kek kalıplarında kolaylıkla çıkıyor...

Tadı biraz mısır ekmeğini andırıyor.. sıcakken bir parça peynirle... mmmmm... pek lezzetli gerçekten... soğuduktan sonra da ikiye kesip kızarınca çıtır çıtır ekmek oluyor, kahvaltıda müthiş...

Ek bilgi; Daha çıtır olmasını isterseniz pişirme süresini 5-10 dk daha uzatın, ayrıca mufin kaplarına 1 er yemek kaşığı koyarsanız içi az çıtır kabuklu ekmekleriniz oluyor... ayrıca tadını sevenler için DEREOTU, yada ZEYTİN AROMASI çok yakışıyor...

Afiyet olsun...
 

Not: Tarif bu alandaki en iyi tarif sitesi olan
http://www.dukandietrecipes.co.uk/ tariflerin bir karışımıdır,
 bir iki küçük ekleme değişiklik de yaptım tabii :))...
bu iki siteyi de şiddetle öneririm....

4 yorum:

  1. eline saglık semacım, çok güzel görünüyorlar tarifler için tesekkürler bu gün menum belli yarın deneyecegim devamını bekleriz ..seda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim... kolaylıklar olsun sana :))

      Sil
  2. MERHABA BEN YULAF KEPEĞİNİ YOĞURT İLE KARIŞTIRIP YEMEKTEN ÇOK KÖTÜ OLUYORUM.mİDEN KALKIYOR RESMEN.BİR TÜRLÜ ALIŞAMADIM TADINA.BU ŞEKİLDE EKMEK YAPSAK YETERLİ OLUYORMU ACABA.GÜNLÜK YULAF KEPEĞİ İÇİN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekmek, krep, kek... bir çok şey yapılabilir.... bence deneyin... yoğurtla kötübence de.... kıymalı ekmek benim favorim :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...