4 Temmuz 2012 Çarşamba

Somon Izgara


MALZEMELER
Somon Flato
1 orta boy soğan
5-7 diş sarımsak
Tuz, Karabiber

Soğan jülyen tarzında ince uzun doğranır. Sarımsaklar ince ince kıyılmış halde eklenir. Tuz ve karabiber ilave edilir. Çok az yağla yağlanmış bir kapaklı fırın kabının tabanına bu karışım konulur... Somonlar derili kısım alta gelecek şekilde yerleştirilir. 150 derece de 20-25 dakika kapağı kapalı olarak pişirilir. Daha sonra balklar derisi üste gelecek şekilde çevrilir. Kapağı açık olarak 180-200 derecede üstü kızarana kadar pişirmeye devam edilir.

Üstü çıtır çıtır olup yağlarını bıkarınca ızgaranız hazır.

Afiyet olsun.....


2 yorum:

  1. somon hic pisirmedim,hep disarida hazir yedim,bunuda denicem,coook tesekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım beğenirsin... ben soğuk yada sıcak, bu yemeği çok seviyorum :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...