15 Şubat 2014 Cumartesi

Kaçamaklar ve Dukan Diyeti...

Evet, bu konuda da yazmak lazım.. hepimizin bazen yaşadığı bu "kaçamak" gerçeği...

Bizim diyet grubundan bir arkadaşım sordu bunu... anlatayım dedim o halde :)

Dukan Diyeti süresince hepimiz kendi vücudumuzun tepkilerini öğreniyoruz zamanla... hangi durumlarda kilo verme düzenli devam ediyor, hangi durumlarda duraklama oluyor yada pozitife doğru kayıyoruz... ama bunu deneyimlemek için 2-3 ay diyeti hiç bozmadan devam etmek lazım...

Hepimizin vücudu ve tepkileri farklı... mesela benim bedenim kakaodan hiç etkilenmezken nişastalı şeylere aşırı duyarlı.. bunu biliyorum artık... ya da ben sebze- protein günleri değil öğünleri yapıyorum kendimce...

Dukan Diyeti 2 senedir gündemimde ve günlük hayatımda... ama hayat devam ediyor... ben gezilerim sırasında yada dışarıdaki yemekli toplantılarda çok fazla kasılmıyorum artık... ama bunların dışında, evimdeki düzenli ortamda daha disiplinliyim.. ne baştan çıkıp, kontrolsüz yenilen devasa porsiyonlar sonunda depresyon kuyularında gizleniyorum, ne de kendime keyif ortamlarında eziyet ediyorum... planlıyorum, yediğimden keyif alıyorum... kontrolü elimde tutarak sonrasında telafi ediyorum... bazen etrafımdakiler hayretle "ne oldu dukan diyetine? " deseler de... ben bunu 2 senedir beceriyorum... kendimi "hep yolda hissediyorum".. her durumda..

Evet, kaçamak yaptım ve halen de yapıyorum.. ama zaman içinde anladım ki.. asıl önemli olan; KAÇAMAKLARI PLANLAYARAK YAPMAK... evet ya planlayarak.. anlık, zayıf anlarımızda kontrolsüz yemek hallerinde değil.. öncesini, sonrasını, keyfini, telafisini planlayarak yapmak.. bu durumda duraklama yaşasanız da "diyeti bozdum o halde bırakayım" duygu durumunda olmuyorsunuz... ve öncelikle "değer mi değmez mi" değerlendirmesine zaman ayırıyorsunuz... sonuçta "değer" diyorsanız; o zaman da telafisini planlıyorsunuz... ( daha çok spor, ekstralardan uzak bir kaç gün vs... ASLA TEKRAR TEKRAR ATAK DEĞİL.. AMAN LÜTFEN :)) .. kısaca eğer kaçamak yapmaya karar verirseniz BUNDAN AZAMİ KEYİF ALMAYI PLANLIYORSUNUZ... Vicdan azapları olmadan... inanın bu işe yarıyor..

Bu planlı kaçamak modeli ile; öncelikle çok sık kaçamak yapmıyorsunuz... hayatınızı ve yediklerinizi planlama alışkanlığı kazanıyorsunuz... kontrol hep sizde oluyor.. güvende ve başarılı hissediyorsunuz her durumda.. daha ne olsun..

Aman yanlış anlaşılmasın... kimseye kaçamak yapmasını önermiyorum.. tabii ki en doğrusu Dukanın 4 dönemini usulüne uygun sürdürmek.. ama özellikle benim gibi verecek kilosu çok olanların.. yani yolu uzun olanların.. daha kolay yolda kalmalarını sağlayacak bir ara çözüm benimki.. yoksa bu kaçamaklar yüzünden ben de hala bir türlü güçlendirme dönemine ulaşamadım :)).. ama çok tasalandırmıyor bu beni.. kilomu korumak bile ciddi bir başarı.. zaman zaman disiplinle aşağı da iniyorum... sonuçta her geçen gün beni hedef kiloma yaklaştırıyor.. duraklamalarla da olsa... önemli olan YOLDA OLMAK.. YOLDAN ÇIKMAMAK...  bunu bir alışkanlık olarak yerleştirmek... keyif alarak eğlenerek..

İşte bunlar bence olanlar... sevgiler.. bol şans hepimize... :)

7 yorum:

  1. Yine harika bir yorum, ben de sizin gibi yapıyorum, sp öğünlerini sadece ben yapmıyor muşum ;) Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, yaptığınız diyeti, yolunuzu, çok iyi ifade ediyorsunuz, bu da çok yol gösterici oluyor. Başaran herkes bunu yapamıyor, çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler duygularınızı paylaştığınız için... elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum... böyle hissetmenize çok sevindim.. tekrar teşekkürler...sevgiler :)

      Sil
    2. Meraba efendim bende yeni basladim bisey sormak istiyorum pekmez ve gun kurusu yiyebiliyormuyuz acaba

      Sil
  2. Az önce bir kacamak yapıp 4-5 kaşık makarna yedim. Nasıl pişmanım anlatamam. Atak eevresindeyim. Hiç bir kacamak yapmadan 5 gün yaptım 3.5 kilo.gitti. ama o kadar zor ki. Eşime o güzelim yemekleri yapıp kendim yiyememek.
    Önümde daha 6-7 ay var. Eşim de sag olsun beni hiç motive etmiyor. Kendi başıma Başarmaya çalışıyorum. Benim sorum atak dönemin de olduğum için her hangi bir şey yapmalıyım kaçamağimdan dolayi ? Çok pişmanım :(

    YanıtlaSil
  3. svetol kapsülü deneyin zayıflamak için

    YanıtlaSil
  4. bu arada svetol klojonerik asit içeriyor

    YanıtlaSil
  5. Bu diyetle zayıflamayan insan yok. www.dukandiyetim.com sitesinde daha ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...