4 Ekim 2012 Perşembe

165. gün... 23 kilo... ve dikkat edilecek önemli bir konu: KALSİYUM...

Seyir döneminin sonunda... biraz güçlendirmeden alıntılar, biraz da kaçamaklarla ortaya karışık olunca... yaklaşık 1 ayda sadece 1 kilo gidebildi... ama olsun gitti ya :))

Bu arada devamlı okuyorum... sevgili dukan diyetim ve protein ile ilgili...

Bu konuda öğrendiğim en çarpıcı yan etki ; olası bir KALSİYUM EKSİKLİĞİ... Yüksek oranda ve miktarda proteinle beslenme hem kanda kalsiyumun bloke edilmesine hem de idrarla atılmasına neden olabiliyormuş... bu da bir iddia, ama ciddi bir iddia...

Kısaca yediklerimizde yoğurt, süt ve peynirin önemi ortada... bu konuda destek bile alınabilir...

Bir de egzersizlere rezistans egzersizler denilen; ağırlık çalışmalarını da ilave etmeli... böylece kemik yoğunluklarını korumak mümkün olur... bu da bir kulağımızda bulunsun :))

Protein konusunda ve bu konuda tekrar yazacağım.. şimdilik bilgi toplamaya devam...

Ben diyetime devam ediyor ve kilolardan neredeyse tamamen kurtulmanın keyfini yaşıyorum son günlerde... öyle böyle değil... çok iyi bir şey bu.... darısı tüm isteyenlerin başına... istemek yetiyor gerçekten... SADECE YETERİNCE İSTEMEK... kalanı teferruat...

Sevgiyle :))

7 yorum:

  1. Tebrikler
    Benim de 25 kgya yaklaştı:
    http://oncekadinsonraanne.blogspot.com/2012/10/dukan-maceram-ikinci-round-zayflamaya.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. size de tebrikler... bloğunuz da çok keyifli... bol şans hepimize... sevgiler...

      Sil
  2. merhabalar bayılıyorum size.tebrikler harika görünüyorsunuz.Benim bir sorum var:meyve aromalı jöle yediğinizden bahsetmişsinzi.bu uygunmu dukana.bana da çok faydası olacak çünkü meyve arayabiliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.. :)) ben de çok iyi hissediyorum :) jelatin sade, granül halinde veya yaprak olarak satılıyor... agar agar da aktarlarda bulunan bitkisel bir jöle.. her üçü de kullanılabilir... meyva aromaları da bulunabiliyor... işte aroma+uygun gıda boyası+jelatin+tatlandırıcı ile jöle yapmak mümkün... hatta uzun kaynatıp, içine mısır nişastası da koyup kalıplara dökerek lokum gibi yemek bile mümkün.. kolay gelsin size... bol şans hepimize... sevgilerimle :))

      Sil
  3. Merhabalar bende bu diyete basladim yasim 22 size bi kac sey danismak istiyorum simdi 20 kilom fazlam var zayiflamam bi kac ayimi bulacak tatli krizine giriyorum ne yapabilirim rica etsem bana yardimci olurmu

    YanıtlaSil
  4. diyet sırasında tatlandırıcılarla bir çok çeşit tatlı yapmak mümkün... hem de çok eğlenceli :)))

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Kalsiuyum hakkindaki bilgilerinize bende kendimdeki gelismelerden sözetmek istiyorum. Ben 51 yasindayimve 10 Kilo Kadar fazlam var. Diyeti baslayali 3 Hafta oldu, atak devresinde halsizlik,bitkinlik ve eklemlerimde Agirlastim, SAC dökülmesi kabizlik,Uyku bozukluklari hat safhaya ulasmisti, Sonra seyir dönemindeyim halsizlik azaldi, ama kemiklerimdekinagrilar , SAC dökülmesi,tirnaknkirilmasi v.s devastiert etti, hatte demir oranimi kontrol ettirdim nedenini anlayamamistim, Sonra güne Vitamin tabletleri almanya basladim 50+ plus olanlardan! icinde Calcium ve Magnesium olanlardan! sizin yazinizdan Sonra Calcium miktarini artirdim! en azindan kemiklerimdeki agrilarda hafifleme oldu.
    Kabizlik Icin aksamlari yulafkepegi ve bugdaykepegi in süt ile karistirip icinede bol Tarcin ve bir Lac damla tatlandirici
    Ile karistirip yedigimde kabizlik problemimi cözdüm, SAC dökülmesi. Tirnaknkirilmasi kirilmasina daha carem yok,
    Bu arada daha az stress olmali acisindan 7 günlük süper dukan a bu Hafta basladim,
    Ben almanyada yapiyorum burada dukan Diät tutulmuyor Önun yerine uyurken zayiflayin SIS zayiflama sistemi tercih ediliyor, bu sistemde aksamlari Kohlenhydrat kullanimini yasakliyor.almanyada dukan tutulmama nedeni böbreklere cok Zadar verdigi bulgusu.
    Cok güzel bir sayfaniz var, bende cok yararlandim, bu olanagi Bizlere sundugunuz Icin cok tesekkür ederim. Size harika bir yeni gün diliyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...